Ukategorisert

Sjakk i Stortinget

Kunnskapsministeren må svare på et spørsmål om sjakk i spørretimen på onsdag.

Det er Arbeiderpartiets Marianne Aasen som har stilt et litt uvanlig spørsmål:
«Interessen for sjakk har eksplodert etter at Magnus Carlsen nylig ble verdensmester. Sjakkbrettene er tatt fram igjen. Medieinteressen er enorm og mange soler seg i glansen fra superstjernen fra Lommedalen. På direkte spørsmål fra VG om sjakk kan bidra til bedre skoleresultater, svarer statsminister Erna Solberg bekreftende på det. «Dette handler jo om at neste generasjon skal løfte Kunnskaps-Norge», sa hun. Hvordan ser regjeringen for seg at sjakk skal bidra til bedre skoleresultater?»

Hvordan komme med et godt svar på dette spørsmålet? Svaret får vi kanskje onsdag 8. januar.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer