Ukategorisert

Veldig få ringer 800 800 40

I 2013 hadde Hjelpelinja for spilleavhengige nesten like mange feilringinger/useriøse oppringinger som hevendelser fra det som blir definert som enkeltpersoner med spilleproblem.

Det var 1 829 samtaler til Hjelpelinja for spilleavhengige i 2013. Ja du leste riktig, 1 829 hevendelser. 41 prosent av samtalene går under kategorien feilringinger/useriøse oppringinger, ifølge tall Lotteritilsynet har presentert.

Det er så få som ringer telefonnummer 800 800 40, at det er utrolig at veddemål blir regnet som et stort samfunnsproblem.

Antall samtaler om poker gikk ned, mens kasino hadde økning, ifølge statistikken.

Å spille bort for mye penger, kan utvilsomt være et problem for den som gjør det. Men det bør være lov å foreta dumme handlinger. Den norske spillpolitikken prøver å forby dumskap, og det er umulig.

18 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Trond Wathne Tveiten
8 years ago

Nå prøver vel ikke hjelpelinja å jobbe for forbud, emn å hjelpe dem som har et probleem.

Trond Wathne Tveiten
8 years ago

Men dette kommer ikke klart frem i innlegget. Jeg får følesen av noe helt annet.

Lill-Tove Bergmo
8 years ago

Jeg blir litt skremt når jeg leser at dere i Liberalen ikke ville hatt verken et lotteritilsyn eller en hjelpelinje for de som berøres av spilleavhengighet.
Hva er årsaken til det?
mener dere at problemene ikke er store nok?

Dette er statistikk, her fremkommer ikke mørke tall. Disse tallene vil jeg tru er store, fordi terskelen til å be om hjelp er høy. Så må man beregne i disse statistikkene alle andre typer institusjoner \ organisasjoner som også registrerer samtaler.

Til slutt hvor mange spilleavhengige mener du det bør være for at man skal ha en hjelpenettverk rundt dem??

Lill Tove Bergmo
8 years ago

Slik jeg leser ditt svar, så kan jeg ikke si at jeg blir beroliget. Du sier at de som får problemer bør få hjelp, men vist dere ikke ønsker å ha en nasjonal hjelpelinje, hvordan i alle dager skal man da klare å samle informasjon om hvor d finnes hjelp å få? det at dere ønsker spill uten reguleringer og begrensninger, så må dette komme av at det er for lite kunnskap hos dere om hvordan spilleproblemer utvikler seg. spilleavhengighet rammer ikke bare den som spiller, problemene slår ut i mye større bredde og har store samfunnsmessige kostnader. En spiller… Read more »

Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
8 years ago

Det er alltid like interessant å konstatere bruken av mørketall som busemann. Når noen ønsker at noe skal fremstå som et stort problem, og verifiserbare fakta viser at det ikke er det, påberoper man seg mørketall som indikasjon på at fakta er feilaktig, sic! Det ble bevist av Kurt Gödel for flere tiår siden at man ikke kan føre bevis for en negasjon. Altså vil det ikke la seg gjøre å bevise at mørketall ikke eksisterer. Man kan m.a.o. ikke føre bevis for at påstand om mørketall er sprøyt. Men man bør bli flinkere til å karakterisere den slags påstander… Read more »

Lill Tove Bergmo
8 years ago

Jeg er av den oppfatning av at all type problematikk som har en sterk skamfølelse med seg, så er terskelen for å ta kontakt med hjelpeapparatet ufattelig høy. derfor at jeg tenker at i forhold til spillproblematikken så er det høye mørke tall.

Dessuten tenker jeg at siden henvendelsene på hjelpelinjen går ned, så er det et signal om at dagens reguleringer på spill har effekt. Som igjen viser hvor viktig det er å ha disse.
Tallene på antall henvendelser var veldig mye høyere.

Lill Tove Bergmo
8 years ago

Det er nok ingen tvil om at jeg er uenig. Jeg syns det er flott å kunne diskutere. Det er ikke bestandig man kan det ute at noen blir usaklig i allefall ikke om spill. men her kan man det og da er det lærerikt. tilbake til saken. Jeg skjønner ikke hvordan du kan si at de politiske reguleringene ikke har vært vellykket. Nei kanskje ikke helt optimalt, men jeg syns dette at henvendelser går ned kan være en pekepinn på at man har lykkes i en viss grad. Frihet kan deffineres på mange måter. Selvfølgelig skal de som gjør… Read more »

Lill Tove Bergmo
8 years ago

Jeg er veldig engasjert i denne problematikken og har vært det i mange år:-) Det var interessant det du skriver om Thailand, det viste jeg ikke. Det er som du sier veldig strengt sammenlignet med Norge. Det er jo litt av det jeg tenker, at et så strengt regime ikke vil føre godt med seg. men jeg har tru på en middelvei på reguleringer. Det er ikke slik at jeg er i mot alt av spill og jobber for et totalforbud, men jeg er svært opptatt av reguleringer. Jeg trur det er veien for å kunne ha et ansvarlig spilltilbud… Read more »

Lill-Tove Bergmo
8 years ago

Dette krever et ganske utfyllende svar, fordi det er gode spørsmål. Jeg skal på et møte nå i kveld (litt personlig jeg også:-), men kommenterer i morgen:-)

Lill Tove Bergmo
8 years ago

Bjørn Magne Solvik Jeg personlig syns dagens system fungere greit da i forhold til Norsk Tipping. Det er en del med de nye nettspillene som æ syns virker agressivt. Så liker jeg ikke de høye taps grensene. I tillegg burde flere elementer i sikkerhetssystemet vært obligatorisk. Når det gjelder de utenlandske, så er det ikke enkelt å vite hva som er rett å gjøre. Jeg tenker at lisens ikke er veien, men er samtidig usikker fordi dagens system ikke fungerer. Det som bekymrer meg mest er at disse selskapene ikke virker å ta inn over seg at dem kanksje burde… Read more »

Lill Tove Bergmo
8 years ago

Ja vi kunne nok diskuter i lang tid. Det har vært utrolig interessant å høre om deres måte å tenke politikk på.

Da er vi enige om at vi er uenige:)

Fra arkivet