Notiser

Telenor nekter politiet omstridt etterforskningsmetode

Ved hjelp av «stille sms» kan politiet finne ut hvor din mobiltelefon befinner seg uten at du vet det. Nå har Telenor trukket i bremsen – mot politiets vilje, ifølge TV2.

0 0 vurderinger
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas
Andreas
6 years ago

Det skulle bare mangle at Telenor bremser politiet i denne sammenhengen. Politiet får selvfølgelig tilgang til det meste fra mobilnettet så fremt de har en rettslig kjennelse, og å lokalisere en mobiltelefon er da ikke et problem uten å benytte “stille sms”. Men politiet har trolig benyttet seg av denne metoden fordi den har vært enkelt tilgjengelig, og ikke har krevd “styret” med å gå til retten. Det er fremdeles mange sms-teknikker som er tilgjengelig – det er uproblematisk å sende sms med den avsender-adressen du vil. Det er også mulig å endre innholdet i en sms som allerede er… Read more »

Frank Svenning
Frank Svenning
6 years ago

De tar seg til rette uansett.Masseugler i mosen i hele politinorge.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Norge – verdens beste land å bo i?Norge – verdens beste land å bo i?
    Vi hører det en gang i året i mediene. Norge er verdens beste land å bo i. FN sier det, får vi høre. Men sier FN virkelig dette?
  • Idealister i frihetens tjenesteIdealister i frihetens tjeneste
    Liberalister oppfører seg ikke slik sosialister mener at vi skal være. Vi er idealister som er opptatt av annet enn penger
  • Joda, det drypper nedoverJoda, det drypper nedover
    At velstand drypper nedover, såkalt ‘trickle down economics’, er blitt en slags vits, en utskjelt antakelse ingen tør å forfekte i fullt alvor. Men ikke la deg lure: Den stemmer.