Notiser

Telenor nekter politiet omstridt etterforskningsmetode

Ved hjelp av «stille sms» kan politiet finne ut hvor din mobiltelefon befinner seg uten at du vet det. Nå har Telenor trukket i bremsen – mot politiets vilje, ifølge TV2.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas
Andreas
7 years ago

Det skulle bare mangle at Telenor bremser politiet i denne sammenhengen. Politiet får selvfølgelig tilgang til det meste fra mobilnettet så fremt de har en rettslig kjennelse, og å lokalisere en mobiltelefon er da ikke et problem uten å benytte «stille sms». Men politiet har trolig benyttet seg av denne metoden fordi den har vært enkelt tilgjengelig, og ikke har krevd «styret» med å gå til retten. Det er fremdeles mange sms-teknikker som er tilgjengelig – det er uproblematisk å sende sms med den avsender-adressen du vil. Det er også mulig å endre innholdet i en sms som allerede er… Read more »

Frank Svenning
Frank Svenning
7 years ago

De tar seg til rette uansett.Masseugler i mosen i hele politinorge.

Fra arkivet