Ukategorisert

Terrortrussel mot Norge

Av mange viktige tiltak ved en terrortrussel, er å avstå fra stigmatisering kanskje det viktigste.

De fleste muslimer er flotte mennesker, opptatt av frihet og det gode liv sammen med medmennesker. Muslimer er glade i egne barn og bryr seg om sitt nærmiljø. Muslimer er enkeltmennesker på samme måte som for eksempel kristne. Ingen fredelige mennesker fortjener å bli satt i bås med terrorister som vil skade andre.

I dag ble det kjent at det er terrortrussel mot Norge, en trussel norske myndigheter tar alvorlig. Politiet har høynet beredskapen og gitt en rekke råd til befolkningen.

Liberalerens råd er enkelt: La oss unngå stigmatisering!

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Baltzersen
Baltzersen(@jkb)
7 years ago

Nå meldes det om at offentlige transportmidler allerede blir gjennomsøkt:

http://www.nrk.no/hordaland/politet-pa-voss-kontrollerer-tog-1.11848176

Kanskje Liberaleren kunne undersøke hvordan beredskapslovene (http://no.wikipedia.org/wiki/Beredskapslovene) og evt. annen lovgivning* brukes til å sette ordinære personvernshensyn til side under det hevede beredskapsnivået?

Journalistene tilstede på gårsdagens pressekonferanse (http://www.regjeringen.no/nb/dep/jd/pressesenter/pressemeldinger/2014/Politiet-iverksetter-tiltak-for-a-mote-mulig-trussel1.html?id=765445) syntes ihvertfall ikke spesielt interessert i det spørsmålet.

* Man trenger forsåvidt ikke lovgivning. Vi har jo sett eksempel på at personvernhensyn ikke tas, selv uten såkalt hjemmel.

Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
7 years ago

Det viktigste tiltaket ved en terrortrussel er utvilsomt å forhindre terrorhandlingen.

Fra arkivet