Ukategorisert

Skal fastlegeordningen være sånn?

Kreftregisteret ber norske kvinner sjekke seg, men en av våre lesere illustrerer byråkratiet som er skapt gjennom fastlegeordningen for å få gjennomført undersøkelsen. Elisabeth Sidow Westengen er dagens gjesteskribent.

Av Elisabeth Sidow Westengen.

Innimellom så dropper det et brev fra Kreftregisteret ned i norske kvinners postkasse med en påminnelse om at det er en stund siden sist vi ble sjekket. Ja ja, så må man bestille en time da og ta sjekken. Og hadde historien endt der hadde det jo ikke vært noe problem.

Men neida! For man kan ikke, selv med et brev fra Kreftregisteret i hånden, bestille en time hos gynekolog, UTEN henvisning fra fastlegen. Og hos de fleste fastleger får man ikke denne henvisningen uten fysisk å møte opp til en timeavtale. Så da får man time da, om 14 dager!! For det er litt lang ventetid nå om dagen, sier sekretæren på legekontoret… Ikke så rart når man må oppta legens tid for et .. ark.

Man må ta fri fra jobben, dra til legekontoret og vente der til klokken er slagen og ofte litt til, gå inn til fastlegen og si; jeg trenger en henvisning for jeg har fått brev fra Kreftregisteret. så skriver fastlegen ut et ark, man betaler kr 180,- og SÅ kan man bestille time hos gynekologen. Som har litt lang ventetid om dagen, og man må ta enda mer fri fra jobben!!!

Skal det virkelig være sånn?

Brevet fra Kreftregisteret i seg selv bør jo fungere som en henvisning, spør du meg.

Mest lest

Arrangementer