Ukategorisert

Ser ikke helt problemet

At ungdommer benytter tilbud som blir ansett som ulovlig av voksne, er et gammelt fenomen som er godt kjent for dagens foreldregenerasjon.

Til og med statsminister Erna Solberg har fortalt at hun tidlig i tenårene brukte falskt legitimasjon slik at hun fikk kjøpt alkohol.

Hvordan forhindre at ungdommer foretar valg som blir definert som lite ønskelig og ulovlig av voksne? Har ikke peiling! Så lenge det er knyttet spenning til valgene, er det vanskelig å hindre at en del unge mennesker foretar valg som strider mot ønskene til politikere og byråkrater.

Universitetet i Bergen har kartlagt holdningene til pengespill hos ungdommer. I undersøkelsen kommer det frem at hver fjerde 17-åring gambler. Rune Timberlid, seniorrådgiver i Lotteri- og stiftelsestilsynet, mener tallene er nedslående. I en bloggpost bruker han de tradisjonelle argumentene mot spill, men også 18-årsgrensen som viktige moment mot ungdommer og pengespill.

Skribenten ser ikke helt problemet med at mange 17-åringer spiller litt på oddsen, bortsett fra at tallene bekrefter at den norske spillpolitikken ikke er spesielt vellykket. En del 17-åringer kan stemme ved valg og det bør være et godt argument for å være voksne nok til å styre egne penger.

For øvrig er det kun 0,9 prosent av disse ungdommene som har det Lotteritilsynet definerer som et alvorlig spilleproblem. Sammenlignet med hvor mange som spiller er 0,9 er veldig lavt tall.

Mest lest

Arrangementer