Ukategorisert

NRK bør kutte andakten

For å lage så like konkurransevilkår som mulig, bør statlige NRK ikke gi noen religioner konkurransefortrinn. Dermed finnes det kun én god løsning, nemlig færre eller aller helst ingen program som vi i dag kjenner som andakt og gudstjeneste.

NRKs livssynsdekning kan bli annerledes enn den har vært. Njord Røv, leder av livsynsredaksjonen, sier til Dagen, at de åpner for å slippe til forskjellige livssyn i morgenandakten. Et betydelig fremskritt ettersom andakten alltid har hatt kristen profil. Det beste ville likevel vært at staten ikke slapp til bestemte aktører med sendetid for skattebetalernes regning.

At en del av befolkningen er skeptisk til mennesker med en annen tro enn den som historisk har vært velsignet av staten, er ikke merkelig. NRK har gjort sitt for å fronte kristendommen!

Mest lest

Arrangementer