Ukategorisert

Regjeringen krenker ytringsfriheten

Regjeringen som skal bestå av politikere fra politiske partier som setter pris på frihet og valgmuligheter, har presentert forslaget om at all tobakk som blir solgt i Norge skal ha standardisert og reklamefri emballasje.

Liberaleren er én av aktørene som messer om at partiene er like, og at uansett hvem som styrer Norge vil det være små forskjeller mellom de ulike alternativene. I dag fikk vi se det i praksis på forslaget som Helse- og omsorgsdepartementet sender ut på høring.

–Vi vet at unge blir påvirket av utseendet på tobakksemballasjen. Det kan være dette som får dem til å prøve tobakk for første gang, eller la være. Det er ingen som ønsker at barn og unge skal begynne med tobakk og det er på tide å sette en stopper for markedsføringen av tobakksprodukter rettet mot barn og unge, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Dette er å krenke ytringsfriheten. Ja, en ikke-sosialistisk regjering krenker én av de absolutt viktigste frihetene. Hvor er forsvaret for personlig frihet og retten til å ta valg som blir definert som usunt av politikere og byråkrater?

Bransjen mener standardisert og reklamefri emballasje betyr økt grensehandel.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Asle
7 years ago

Bjørn Magne Solvik spør om hvor forsvaret for personlig frihet er.

Dersom fornuft, konsistens og redelighet var viktig i politikken, hadde dette spørsmålet hatt relevans.

Men vi vet bedre. «Ytringsfrihet» og «personlig frihet» er smykker som politikerne henger på seg. Det er glitter for å bli bedre likt.

Ikke noe mer.

Dette er politikere som oppfører seg som politikere. Vi burde ikke bli overrasket.

Konrad
7 years ago

Dette innlegget er nok et eksempel på inflasjon i «ytringsfrihet». La oss ta en pause fra dette allerede forslitte begrepet.

Fra arkivet