Ukategorisert

Vil at politiet skal prioritere sexkjøplovbrudd

Marit Nybakk, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, liker ikke oppslagene om at politiet prioriterer sexkjøp lavere.

Det var Journalen som i forrige uke meldte at sexkjøp får lavere prioritet hos Oslo politidistrikt. For så vidt forståelig ettersom andre saker bør være viktigere enn frivillige avtaler mellom voksne mennesker.

Marit Nybakk har sendt inn skriftlig spørsmål i forbindelse med onsdagens spørretime. Hun ber om svar fra justis- og beredskapsministeren.

Spørsmålet fra AP-politikeren:
«Sexkjøpsloven trådte i kraft 1. januar 2009. En nylig evalueringsrapport viser at loven har fungert etter intensjonene, både når det gjelder holdningsendringer og ved nedgang i antallet som kjøper sex. Men ifølge Østlandssendingen prioriterer ikke politiet i Oslo å håndheve loven. Vil statsråden sørge for at Oslo-politiet tar sexkjøpsloven på alvor?»

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Bjørn Jensen
Bjørn Jensen
6 years ago

Denne latterlige loven er ingen grunn til å ta på alvor. Hva evalueringsrapporten angår, se dagens sitat:

«Statistics are like bikinis. What they reveal is suggestive, but what they conceal is vital.»
— Aaron Levenstein

andy
andy
6 years ago

«En nylig evalueringsrapport viser at loven har fungert etter intensjonene, både når det gjelder holdningsendringer og ved nedgang i antallet som kjøper sex.»

Noen som har en link til denne «nylige evalueringsrapporten»?
Alle de rapporter jeg så langt har sett har vist det stikk motsatte, nemlig at loven ikke har fungert etter hensikten, snarere tvert imot.

Fra arkivet