Ukategorisert

Mange nordlendinger ønsker ikke søndagsåpne butikker

Mange mennesker i Nordland er mot at eierne av butikkene skal få bestemme egne åpningstider. Illiberalt!

NRK Nordland har i dag meldt at tre av fire i fylket nei til mer søndagshandel, ifølge en undersøkelse InFact har gjennomført for NRK og Amedia i Nordland.

Mange i dette fylket er altså imot at de selv skal få kjøpe melk i normale butikker på søndager, men har greit akseptert at puber får selge øl og brennevin etter Bodø/Glimt-kamper i tippeligaen på denne ukedagen. Det er fristende å påstå at dette ikke henger på greip!

Søndagsåpent
I Nordkapp, en kommune litt lenger nord enn Nordland, er det søndagsåpne butikker. Fylkesmannen i Finnmark har definert plassen som turiststed. Det er ikke alle eierne som benytter seg av retten til søndagsåpent, men noen gjør dette. To av matbutikkene i Honningsvåg, Rimi/Coop og Rema 1000, er butikker som bruker rommet turiststedstatusen gir.

Så langt har søndagsåpne butikker i Honningsvåg vært helt uproblematisk. Noen har åpent, noen har stengt. Noen velger å handle, andre lar vær – slik det bør være!

0 0 vurdering
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
5 years ago

[…] kommentaren ble først publisert på Liberaleren, og er gjengitt i sin helhet med tillatelse: Bjørn Magne Solvik er liberalist og tidligere […]

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Keynes versus keynesianerneKeynes versus keynesianerne
    John Maynard Keynes var en økonom for depresjoner. Hans politiske forslag på 1930-tallet var ment for ekstreme forhold, og ikke som en medisin for enhver økonomiske forkjølelse, slik hans etterfølgere later til å tro.
  • Voltaire – vi trenger deg!Voltaire – vi trenger deg!
    Filosofen Voltaire formulerte selve essensen for forsvaret av ytringer.
  • Til glede for nye lesereTil glede for nye lesere
    Denne artikkelen skrev redaktøren for 10 år siden i forbindelse med Liberalerens 10-års jubileum.