Ukategorisert

Hvert måltid bør være en fest

Det bør være unødvendig for staten å sette mat og måltider på sykehjem på dagsorden. Måltidene bør være som flotte fester, selv om størrelsen på festene og hvordan det blir festet hele tiden vil variere.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug inviterer til konkurransen Gylne måltidøyeblikk. Konkurransen skal bidra til økt oppmerksomhet rundt matglede. Målsetningen til statsråden er å redusere underernæring og gjøre måltidene til dagens høydepunkt for brukere og beboere på sykehjem og behandlingsinstitusjoner.

Mange sykehjem og behandlingsinstitusjoner er i regi av kommunene. Underernæring burde vært fremmedord i eldreomsorgen. Så mye har faktisk politikerne lovet innenfor denne delen av offentlig sektor i mange år.

Mat bør være glede, det bør være festlig. Slik bør det være uten at matministeren eller andre i regjeringen arrangerer ulike konkurranser.

Mer om konkurransen, på Regjeringen.no.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer