Ukategorisert

Høyre-sympatisører kan støtte Liberalistene

Skribenten, som de siste årene ikke har betalt medlemskontingenten til Høyre på grunn av partiets DLD-standpunkt, fortsetter som støttemedlem i Liberalistene, medlemskap uten rettigheter i partiet.

Én av sakene på Høyres landsmøte, er suspensjon og eksklusjon fra partiet. Høyre har heldigvis ikke tradisjoner for å suspendere og ekskludere personer fra partiet. Likevel skal delegatene ta stilling til slike saker i løpet av landsmøtet som pågår på Gardermoen i helgen. Uansett vedtak viderefører nok partiet den liberale linjen, om at det er plass til de fleste i Høyre.

Liberalistene har purret på medlemmer om innbetaling av medlemskontingenten for 2016. Skribenten har vært i tvil, rett og slett fordi noen av stortingsrepresentantene og statsrådene har imponert de siste årene. Det kan hende at Høyre-kontingenten blir betalt igjen. Heidi Nordby Lunde og Jan Tore Sanner har mye av æren.

På grunn av paragrafene om suspensjon og eksklusjon skrev skribenten til Høyre og spurte om det var lov å være støttemedlem i Liberalistene samtidig som medlemskontingenten i Høyre ble betalt, uten å bli suspendert eller ekskludert fra partiet?

–Du kan stå som medlem hvor du vil. I fall du skulle ønske å ta verv i Høyres lokalforeninger, eller stille til valg på en liste fra Høyre, kan det være at du må velge å forholde deg til medlemskap i kun ett parti (Høyre), var svaret fra Høyres Hovedorganisasjon.

Da er valget enkelt; fortsatt støtte til Liberalistene samtidig som man fortsetter å fundere på om medlemskontingenten til Høyre bør bli betalt.

Hvorfor Høyre?
Det finnes mange liberalister som synes det er uforståelig, at liberalister kan være medlem av Høyre. Det er ikke lett å gi et enkelt svar på hvorfor Høyre kan være et alternativ for liberalister, men politikk er mer enn ideologi. Det er lokalsamfunn, det er nettverk, det er personvalg og programarbeid. Når man har sympatisert med ett parti i mange år, er det faktisk vanskelig å ta et ordentlig farvel. Det vet skribenten alt om som verdens «dårligste Høyre-mann».

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer