Ukategorisert

En pris som er verdt en markering

Barn av Jordens Pris ble i formiddag, torsdag 2. juni 2016, delt ut for 27 gang.

Prisen gikk i år til Seljord folkehøyskole, en skole som er engasjert i et samarbeidsprosjekt med pikehjemmet Balika Peace Home utenfor Nepals hovedstad Katmandu. Et femtitalls barn får mat, helsetilsyn, undervisning og en trygg start på livet. Behovet for slik omsorg er stort i et land som har opplevd borgerkrig og lenge vært plaget av uro.

Bak prisutdelingen står den humanitære stiftelsen Barn av Jorden. Den har sitt utspring på Nordkapp, etter en idé av forfatteren Simon Flem Devold. Den årlige prisen og en tilhørende statuett tildeles en person eller gruppe som yter en overbevisende innsats for å bedre vanskeligstilte barns oppvekst og livsvilkår.

Prisvinneren, altså Seljord folkehøyskole, var veldig fornøyd med prisen. På folkehøyskolen mener de at det er mulig gjennom barn å skape en fredeligere verden.

Prisen ble delt ut i Nordkapphallen, på Nordkapp-platået, torsdag formiddag.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer