Ukategorisert

Helsetjenester koster penger

Jonas Gahr Støre kom med en lovnad på sommerleiren til AUF, et løfte som koster mye penger.

Han lovet at partiet skal fjerne egenandelene hos fastlegen for ungdom opp til 18 år, dersom Arbeiderpartiet vinner valget i 2017. Blir det rødgrønt flertall neste år, kan skattebetalerne få en ny regning å betale fra Arbeiderpartiet.

Dersom dette blir vedtatt, vil mer penger bli bundet opp på statsbudsjettets utgiftsside. Like viktig er signaleffekten. Tjenester uten egenandeler blir ofte regnet som gratistjenester, men tjenestene koster penger. Regningen blir betalt av skattebetalerne, og mange skattebetalere benytter ikke ordningene Arbeiderpartiet kaller for «gratis».

Egenandeler er med på å motvirke overforbruk av skattefinansierte tjenester!

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer