Ukategorisert

Skal visstnok vise folket at de fortjener skattefinansierte penger

Den Norske Opera & Ballet får skattefinansierte tilskudd. For å vise at de fortjener pengene, vil de trekke klassisk musikk ned på jorda, ifølge Forskning.no.

Operaen søkte om skattefinansiert tilskudd på 626 millioner i 2017, en økning fra 601 millioner kroner i 2016, ifølge tall fra DN.no.

Det skattefinansierte tilskuddet i 2015 var 590 millioner kroner. Det er fryktelig mye penger, finansiert av personer om kanskje ikke liker opera og ballett.

Skattefinansierte tilskudd er urettferdighet satt i system samtidig som det gir skjev konkurranse mellom aktører som kjemper hardt om kunder og gjester. Stortingsflertallet, med Høyre og FrP i spissen, burde brukt denne valgperioden til kutt i slike ordningen, men nei; slik har det ikke blitt.

Tags:

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
    I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.
  • 26 år med EU26 år med EU
    I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
  • Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?
    Hva skal man ha krav på av skolegang? Og likestilling, det er vel alle for? Rent vann og energi bør vel alle også kunne få? Del 2 av en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.