Ukategorisert

Terrorister som ofret eget liv kan gjøre enorme skader

Igjen ble Europa rammet terror. Debatten som blomstrer opp etter hvert terrorangrep er i gang, timer etter at over 20 personer ble drept i angrepet mot Manchester Arena.

Hans Brun, terrorforsker ved King’s College i London, har i en nyhet fra NTB, fastslått at konserter og arenaer er enkle mål for terrorister. Man trenger ikke være rakettforsker for å være enig i det, men samtidig er idrett og kultur naturlig for store folkemasser. Vi kan ikke slutte å nyte livet, selv om trusselbildet har endret seg de siste årene.

Terrorister som ofrer egne liv kan gjøre ekstremt skade. Hvordan forhindre terrorhandlinger? Akkurat nå er det ingen som har fasiten, dessverre. En forsvarslinje kan være å ta vare på og forsterke de liberale prinsippene med det flerkulturelle samfunnet, demokratiet og rettsstaten. Samhold, inkludering og menneskeverd kan fortrenge mistenksomhet, hat og utstøtelse.

Våre tanker går til Manchester i dag!

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer