Ukategorisert

Skjønner at befolkningen trenger effektive transportmidler

Miljøpolitiker Anna Kvam, Miljøpartiet De Grønne, har brukt utallige timer på tog mellom Rogaland og Oslo.

Etter alle timene på tog skjønner hun at en stor del av befolkningen benytter ulike flyselskap.

–Jeg er glad i å ta toget, men dette har tatt forferdelig mye tid. I tillegg innser jeg til min fortvilelse hvor utrolig mye penger det har kostet, sier Anna Kvam til NRK.no.

Kvam har regnet ut at togturene har kostet henne og partiet 20 000 kroner. Hun har brukt 300 timer på toget. Tilsvarende reiser med fly ville kostet henne 12.000 kroner og bare halvparten av tiden, og det inkluderer den tiden hun ville brukt på å komme seg til og fra flyplassen.

Norge har enorme avstander, avstander som sørget for at tog er utenkelig for mange passasjerer. I tillegg er utbygging til infrastruktur til tog kostbart, noe utredninger om nordnorgebanen viser. Fly er effektivt, sikkert, kan bli billigere og et alternativ private aktører kan drifte uten statlig innblanding.

La oss fly, gjerne så billig og miljøvennlig som mulig.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer