Ukategorisert

Bruk av skattefinansierte penger er ikke et argument mot monarkiet

Én av budsjettvinnerne i regjeringens forslag til statsbudsjett for 2018 er Kongehuset.

Regjeringen foreslår å øke bevilgningen til Kongehuset med 110 millioner kroner, en økning på 44,5 prosent. Argumentet for mer penger til Kongehuset er sikkerhetstiltak.

Økonomien eller bruk av skattefinansierte penger, er ikke et argument mot monarkiet. Uansett styreform, eller nesten uansett styreform, vil kostnadene bli belastet fra skattefinansierte budsjett. Stortingspresidenten kan være et eksempel, han var ikke akkurat billig i forrige valgperiode.

Liberalere kommer best ut av debattene om styreform når vi bruker de prinsipielle argument, for eksempel at posisjoner og makt ikke skal gå i arv. Forslag til statsbudsjett for 2018 er ikke et godt argument mot det norske monarkiet.

Tags:

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer