Ukategorisert

Disse forslagene retter ikke opp alt som er «galt» i Norge

Arbeiderpartiet bør tone ned kritikken mot regjeringen og regjeringspartiene på mange av områdene.

Partiets forslag til statsbudsjett fremmer ikke bedre politikk enn den Jonas Gahr Støre og co kritiserer.

Arbeiderpartiet har fremmet et alternativt forslag til statsbudsjett for 2018. Alternativt og alternativt? Partiet er enig med regjeringen i mye, men likevel er dokumentet presentert på Arbeiderpartiet.no avansert.

Skattedelen er mest interessant, mest interessant fordi det er skatter og avgifter som forteller hvor staten eller offentlig sektor skal være. Arbeiderpartiet vil gjøre en gigantisk offentlig sektor litt større, men ikke mye større enn det regjeringen har foreslått i forslaget for 2018.

Arbeiderpartiet vil øke formueskatten med vel tre milliarder kroner. Partiet foreslår også økte avgifter på mange av områdene med nesten fire milliarder kroner. Relativt lite sammenlignet med hva vi betaler inn, og lite målt opp mot regjeringens forslag. Likevel faretruende ettersom offentlig sektor allerede er stor i Norge med bruk av mye penger innenfor helse, eldreomsorg og utdanning.

Arbeiderpartiet synliggjør med det alternative forslaget til statsbudsjett, at partiene i Norge er veldig like.

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
    Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
  • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
    Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.
  • Norske tilstanderNorske tilstander
    På 1970-tallet startet Norge et oljeeventyr uten like, og det har siden lagt føringene for den norske økonomien.