Ukategorisert

Enige om budsjettet for 2018

Onsdag ble regjeringspartiene, Venstre og KrF enige om statsbudsjettet for 2018.

Det har vært forhandlinger omtrent uten støy. Det eneste journalister har merket etter at samtalene startet 7. november, er nesten daglige e-poster med informasjon om at samtalene fortsetter.

I dagene fremover kommer partiene til å trekke frem «vinnersaker». For Venstre er det skole og miljø, mens KrF mener mer fleksibel kontantstøtte og pleietrengeordningen er viktige saker som kan gi økt oppslutning i befolkningen. Markeringen av saker er bevis for at politikere kjøper oppslutning for skattefinansierte penger.

FrP jubler for at skatt på maskiner blir fjernet.

Høyre, FrP, Venstre og KrF er sammen med de andre store partiene på Stortinget, enige om det meste i økonomisk politikk. Alle partiene ønsker å videreføre den norske modellen med en gigantisk stat som finansieres av skatter og avgifter. Budsjettavtalen som i dag ble inngått bryter ikke med den sosialdemokratiske linjen. Ja, vi har en sosialdemokratisk regjering, selv om regjeringspartiene er Høyre og FrP.

Budsjettforhandlingene som har funnet sted de siste ukene, har ikke gjort sannsynligheten mindre for regjeringsutvidelse. Venstre og KrF ville glidd inn i regjeringen til Erna Solberg uten store problem. Partiene er tross alt enige om det aller meste.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer