Ukategorisert

455 millioner kroner gjennom Grasrotandelen i 2017

Grasrotandelen er et eksempel på at det er mulig å finansiere kultur og idrett uten bruk av skattefinansierte penger. Ordningen er basert på frivillighet.

Totalt ble det generert 455 millioner kroner gjennom Grasrotandelen i 2017, ifølge en e-post Norsk Tipping har sendt ut.

Det er syv prosent av spillinnsatsen hos Norsk Tipping som går til valgt lag og forening. Denne andelen var på fem prosent, men ble økt ved årsskiftet. For spillene Multix og Instaspill har Grasrotandelen økt fra ti til 14 prosent.

Grasrotandelen er penger direkte til samfunnsnyttige formål, til aktiviteter laget av mangfoldet av organisasjoner i Norge. For lag og foreninger har Grasrotandelen blitt en viktig inntektskilde. Skribenten mener at med offisiell konkurranse kunne ordningen vært utviklet til glede for mange aktører i frivillig sektor.

Liberaleren ønsker et fritt marked på området spill, men det skjer ikke i overskuelig framtid. Politikerne bruker overskuddet fra Norsk Tipping til å kjøpe oppslutning ved valg gjennom mer eller mindre tilskudd og anlegg.

Det er Norsk Tipping, Brønnøysundregistrene, Kulturdepartementet og Lotteri- og stiftelsestilsynet, som samarbeider om ordningen og som har oppgaver knyttet til Grasrotandelen.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer