Ukategorisert

Stort NRK gir mindre rom for kommersielle aktører

Kulturminister Trine Skei Grande mottok rapport om NRKs bidrag til mediemangfoldet, en rapport der staten har laget en rapport om staten til staten.

Veldig enkelt forklart mener Medietilsynet, altså staten, at det ikke blir enklere for kommersielle aktører om NRK, altså staten, svekkes.

All sunn fornuft tilsier at dersom staten, altså NRK, tar stor plass blir det mindre plass til andre aktører. Et rikt nettsted i regi av NRK gir private aktører store utfordringer i kampen om unike brukere, økter og sidevisninger. Det er trafikk på nett som skaper digitale inntekter for kommersielle aktører. NRK blir i stor grad finansiert av det liberalister kaller TV-skatt, avgift på fjernsynsmottakere, inntekter som hvert år øker. Private aktører taper annonseinntekter, også på grunn av store internasjonale aktører innen sosiale medier.

Politikerne bør, også av prinsipielle årsaker, strupe inntektene til NRK slik at den statlige organisasjonen blir mindre med færre satsinger. At staten skal være én av de største konkurrentene til private aktører, er forkastelig i et marked som bør være så fritt som mulig.

Tags:

Mest lest

Arrangementer