Ukategorisert

Kan ikke slå fast at flere prøver marihuana i amerikanske stater som har legalisert det

Faktisk.no har sjekket en påstand fra Mani Hussaini i AUF om at flere prøver marihuana etter at stater i USA har legalisert marihuana.

En påstand som går igjen i den norske debatten er at økt tilgjengelighet gir økt konsum. For liberalister er frihet det viktigste, ikke konsumet. Uansett salgstall ville liberalister forsvart ny politikk og legalisering.

Cannabis er blitt legalisert i ni amerikanske stater. Det finnes imidlertid bare gode tall for utviklingen i Washington og Colorado, etter at det er blitt mulig å kjøpe rusmiddelet over disk i 2014.

Andelen som oppgir å ha brukt cannabis for første gang, har økt i Colorado, Washington og i hele USA, men ingen av endringene er statistisk signifikante, og kan dermed skyldes tilfeldigheter. I aldersgruppen 12-17 er det færre som oppgir å ha prøvd marihuana for første gang etter legaliseringen, men disse endringene er heller ikke signifikante, ifølge Faktisk.no.

Påstanden som har blitt sjekket, ble fremmet av Mani Hussaini i Politisk Kvarter i NRK 27. juni.

Mest lest

Arrangementer