Ukategorisert

Reiselivsnæringen sørger for betydelig skatteinntekter

Det er debatter i store deler av Norge om reiselivsnæringen og utfordringen knyttet til besøk i landet. Debatten om turistskatt er en gjenganger, ifølge Liberalerens arkiv.

Uansett hvor store inntekter offentlig sektor får, altså politikerne, vil det være for lite. Store inntekter skaper høyt forbruk og høyt forbruk av penger gjør det vanskelig med omstillinger og kutt. Det er en forenklet oppsummering av debattene om turistskatt, eller den norske velferdsstaten.

NHO Reiseliv. har lagt frem rapporten «Reiselivsnæringens verdi», en rapport utarbeidet av Menon Economics. Rapporten viser at reiselivsnæringen gir enorme skatteinntekter, penger politikerne gjennom dagens sosialdemokratiske modell skal bruke på alt fra infrastruktur til turister, til de vanlige velferdsordninger som helse og skole.

Politikerne har penger nok i systemet til vertskapsrollen, og private aktører som tjener penger på turister bør også påta seg mer av ansvaret. En aktør som fester ei tomt hos en grunneier, bør sørge for infrastruktur for avføring, søppel og parkering.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer