Ukategorisert

Vurderer forbud mot solarium i Norge

Et av målene til arbeidsgruppen er å utrede et forbud mot bruken av solarium i Norge.

Gruppen består av representanter fra blant annet Statens strålevern og Helsedirektoratet.

Føflekkreft tar liv i Norge og solarium får mye av skylden hos mange eksperter, men solarium er ikke den eneste årsaken til føflekkreft.

I dag er det kun Brasil og Australia som forbyr innbyggerne å besøke solstudio, ifølge NRK.no.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Jo Gafseth
Jo Gafseth
3 years ago

Jeg har tatt solarium helt siden slutten av 1970 tallet, og har bare gode opplevelser med solariumbruk. Jeg blir veldig brun, både av sola, og solarium. Fra og med september til og med april, soler jeg meg ikke i det hele tatt, ikke solarium eller sola. Tar litt solarium i mai, og soler meg fra sola om sommeren. Bor i Trøndelag, lite sol, så for meg er et besøk i solarium bare posetivt. Soler meg ikke i påska, heller er jeg ingen sydenfarer. Et forbud er vel drastisk. Dette innlegg skal ikke viderebringes til tidsskrifter.

Fra arkivet