Ukategorisert

NRK-lisensen: Forslag til Siv Jensen og Trine Skei Grande

Regning for NRK-lisensen er ankommet. Kan Siv Jensen og Trine Skei Grande finne en løsning lik den som ble innført for årsavgiften på bil?

NRK-lisensen er egentlig en avgift til staten på å ha TV. Egentlig en avlegs ordning. Burde man finansiere NRK over statsbudsjettet? Da vil alle betale for å ha et statlig kringkastingsselskap. Argumentet måtte være at det har en verdi å ha en statlig allmenkringkaster. Det vil overraske (positivt) om regjeringen klarer å avskaffe NRK-lisensen. Men finnes det en annen løsning?

For noen år siden klarte FrP og finansminister Siv Jensen å legge om årsavgiften for bil, slik at den kreves inn sammen med bilforsikringen. Kanskje kunne Siv og kulturminister Trine Skei Grande (V) klare en tilsvarende omlegning? At det ble mulig å betale den hver mnd istedenfor to ganger i året?

Og til alle som klager over de fæle inkassoselskapene: Husk at Stortinget har gitt statlige virksomheter rett til å ta mye høyere purregebyr enn det staten har bestemt at private selskaper kan ta. NRK tjener mer dersom du ikke betaler lisensen innen fristen. Kanskje Stortinget skal vurdere å justere ned purregebyret på for sent betalt NRK-lisens?

Til deg som lisensbetaler: Hvis du ikke unner NRK mer penger, så betal i tide!

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer