Ukategorisert

Vurderer å oppheve brukthandelloven

Forslaget om å skrote brukthandelloven, har blitt sendt på høring av Nærings- og fiskeridepartementet.

Brukthandelloven ble etablert for å hindre kjøp og salg av stjålne gjenstander. Loven skal gi politiet et utvidet etterforskningsverktøy for å forebygge dette, og lette arbeidet med å spore opp stjålne gjenstander. Loven er over 20 år gammel, og krever blant annet at de som driver brukthandel må søke løyve hos politiet, noe som krever et søknadsskjema. Loven krever også at brukte varer ikke kan selges før etter 14 dager, fordi politiet skal ha tid til å sjekke varen, ifølge Regjeringen.no.

I Granavolden-erklæringen sier regjeringen at den vil fjerne eller endre regelverk som er til hinder for teknologisk utvikling og nye forretningsmodeller i næringslivet og offentlig sektor.

Fristen for innspill i høringsrunden er satt til 15. juni.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer