Ukategorisert

Avgiftsspørsmål til finansministeren

Penger for norske politikere er som narkotika for narkomane. Derfor har vi et voldsomt avgiftsregime der det meste er avgiftsbelagt.

Sigbjørn Gjelsvik, stortingsrepresentant for Senterpartiet, spør finansminister Siv Jensen (FrP) om avgifter i Stortingets ordinære spørretime på onsdag. Sigbjørn Gjelsvik store problem er at rødgrønne politikere er minst like ille som regjeringspartiene når det gjelder avgifter.

Hele spørsmålet:
«Folk i Norge har i vinter opplevd rekordhøye strømpriser, 21 prosent høyere i årets tre første måneder enn i samme periode i fjor. Samtidig har avgiften på strøm aldri vært høyere enn under dagens regjering, og for mange folk har strømregningen blitt krevende å betale. Mens Siv Jensen har vært finansminister, har avgiften på strøm økt med over 36 pst. Hvorfor mener statsråden det har vært riktig å håve inn stadig mer penger fra vanlige folk i avgifter, mens landets rikeste har fått store skattekutt?»

Avgifter gjør staten stor. Stor stat betyr mindre reell frihet for borgerne.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer