Ukategorisert

Vurderer aktiv dødshjelp

Knut Bjarkeid og andre i lignende situasjon bør få avslutte livet på en verdig måte i Norge.

I helgen ble det kjent at fengselsdirektør Knut Bjarkeid har fått dødsdommen, og at han trolig kommer til å avslutte livet gjennom assistert dødshjelp i Sveits.

–Jeg er redd for veien til døden. Med denne sykdommen er det kroppen som forfaller mens hodet fungerer normalt. Lungene kommer antageligvis til å kollapse på et tidspunkt fordi musklene blir for svake. Jeg vil være avhengig av pusteapparater døgnet rundt. Det er et liv jeg ikke ser for meg i det hele tatt. Jeg ønsker heller å avslutte livet på en verdig måte, sier Knut Bjarkeid til NRK.

For liberalister bør spørsmålet om aktiv dødshjelp være enkelt. Retten til å bestemme over eget liv, må bety en frihet til å avslutte livet på en verdig måte.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer