Ukategorisert

Ønsker statsministeren et kontantløst samfunn?

Fysiske penger er under et press fra ulike aktører. Vil også statsministeren ha et kontantløst samfunn?

Debatt om kontanter er debatt om personvern. Kontanter er et sikkert og anonymt betalingsmiddel.

Sigbjørn Gjelsvik, stortingsrepresentant for Senterpartiet, stiller statsminister Erna Solberg (H) et godt spørsmål i Stortingets ordinære spørretime.

Spørsmålet:
«I et intervju med VG 7. januar 2017 slo statsminister Erna Solberg fast at hun vil at den lovpålagte plikten til å ta imot kontanter skal fjernes innen 2020, med mål om et kontantløst samfunn innen 2030. 17. mai i år var sentrale deler av Vipps-tjenesten utilgjengelig i en lengre periode, og denne uka melder Norges største bank om omfattende tekniske problemer. Ønsker statsministeren fortsatt å fjerne den lovpålagte plikten til å ta imot kontanter innen 2020 og et kontantløst samfunn innen 2030?»

Det er spørretime på Stortinget onsdag formiddag.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
VIctor
VIctor
2 years ago

Kontanter er ikke sikkert det kan lett mistes en krone her og en krone der ut av lommen + vist du blir frastjåle kontanter så får vi ikke penger tilbake, kontanter er heller en stor belastning for sammfunnet det er det ingen som tdnker på, med bank kort eller mobil så kan du iallfal få pengene igjen.

Fra arkivet