Ukategorisert

Barn av Jorden

Det er beundringsverdig at personer frivillig, altså fravær av tvang, bruker tid og ressurser på å hjelpe andre som trenger bistand.

Barn av Jordens pris for 2019 er tildelt det norsk-bolivianske barnehjemmet Villa Porvenir og dets arbeid for fattige barn i Bolivia.

Barnehjemmet, som ligger ved byen Cochabamba i Andesfjellene, ble etablert i 1997. Virksomheten er i alle år blitt ledet av grunnleggerne Hanne Baardseth og hennes bolivianske lærerkollega Gladys Espinoza Tejada. Gjennom målrettet arbeid har de sørget for et trygt og stabilt hjem, mat, medisinsk hjelp og undervisning for foreldreløse og forlatte barn i Bolivias slumområder. En del av barna er etter hvert blitt tilbakeført til familiemedlemmer, andre har vokst opp på Villa Porvenir. Samtlige har hittil fullført videregående skole, og noen av de eldste studerer i dag blant annet ingeniørfag og medisin. Barnehjemmet har et nettverk av støttespillere både i Norge og lokalt i Bolivia, ifølge en pressemelding fra Barn av Jorden.

Bak prisutdelingen står stiftelsen Barn av Jorden, som har sitt utspring på Nordkapp etter en opprinnelig idé av forfatteren Simon Flem Devold. Den årlige prisen og en tilhørende statuett tildeles en person eller gruppe som over tid gjør en overbevisende innsats for å bedre vanskeligstilte barns oppvekst og livsvilkår. Årets utdeling er den 31. i rekken.

Tags:

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Jeg ønsker null skattJeg ønsker null skatt
    Skatt er urettferdig og aksepteres dessverre fordi det er så vanlig og nødvendig for velferdsstaten.
  • 26 år med EU26 år med EU
    I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
  • 1981: Skiftet som forandret Norge1981: Skiftet som forandret Norge
    Willochregjeringen forandret Norge.