Ukategorisert

Forsvarsministeren til Normandie for å feire D-dagen

I år er det 75 år siden D-dagen, den allierte invasjonen i Normandie.

En norsk delegasjon ledet av forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen vil være til stede i Normandie 6. og 7. juni. Veteran Trygve Hansen, Forsvarets veteraninspektør, sjefene for Sjøforsvaret og Luftforsvaret og kadetter vil også være der. Delegasjonen vil delta på tre nasjonale og én internasjonal markering.

Trygve Hansen er blant de siste gjenlevende som var med under de harde kampene i Normandie for 75 år siden. Han seilte på norske marinefartøyer under nesten hele krigen, hvor han det meste av tiden var om bord på den norske jageren Stord.

–D-dagen vil bli markert med både nasjonale og internasjonale arrangementer i og rundt Normandie. Det blir en ære å få være med på å hedre Trygve Hansen, og de andre veteranene som for 75 år siden gikk foran og tok opp kampen for det vi er og det vi tror på, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H), ifølge Regjeringen.no.

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Læreplaner gir tapereLæreplaner gir tapere
    Nye læreplaner løser ikke det grunnleggende problemet
  • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
    Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
  • I møte med fiendenI møte med fienden
    Jeg har sett en svært god film om amerikanske høyreekstreme. Jeg deler her noen av mine tanker.