Kommentar

Sprer nyheter fra statsbudsjettet i valgkampen

Regjeringen kommer med lekkasjer fra statsbudsjettet, selv om Siv Jensen offentliggjør budsjettet mandag 7. oktober.

Budsjettlekkasjer svekker Stortinget som arena!

Det er kutt i promillene for eiendomsskatt som regjeringspartiene gjerne vil ha ut til velgerne før valgdagen mandag 9. september. Redusert eiendomsskatt er en viktig sak, spesielt for Fremskrittspartiet.

I statsbudsjettet for 2020 har FrP, ifølge FrP.no, fått gjennomslag for et nytt kutt i makssatsen på eiendomsskatt. Med virkning fra 2021, vil tilgjengelig makssats bli satt ned fra fem til fire promille. I dag har 101 kommuner en høyere sats på eiendomsskatten enn fire promille, og innstrammingen vil derfor ha stor betydning for mange skattebetalere.

Kommuner med eiendomsskatt kan kutte eller avvikle eiendomsskatten uten retningslinjene fra Stortinget. Det er rett og slett bare å bruke mindre skattefinansierte penger, noe mange politikere sliter med.

Skatt er verdispørsmål
For liberalister, uavhengig av parti, bør skatt være et verdispørsmål. Uansett økonomiske situasjon bør målsettingen være å si nei skatter.

Skattenivået definerer hvor mye politikerne skal bestemme over borgerne og skattenivået definerer hvor omfattende offentlig sektor skal være. Jo mindre skatt borgerne betaler, jo mer reel frihet har vi over eget liv.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Fra arkivet

 • 30 år siden Berlinmuren falt30 år siden Berlinmuren falt
  Da jeg var ung, forstod jeg ikke de eldres følelser for 8. mai 1945. Det endret seg 9. november 1989. Berlinmuren hadde falt.
 • Hvor mange innvandrere skal Norge ta imot?Hvor mange innvandrere skal Norge ta imot?
  Dette er et merkelig spørsmål som alle liberalere bør avfeie. Vi bør stille bedre spørsmål!
 • La pensjonistene betale full prisLa pensjonistene betale full pris
  I Norge er det slik at den rikeste gruppen må betale mindre enn andre i kollektivtrafikken.
 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?
 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?
  Hva skal man ha krav på av skolegang? Og likestilling, det er vel alle for? Rent vann og energi bør vel alle også kunne få? Del 2 av en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.