Kommentar

Frankrike brenner

Opptøyer og uro i Frankrike har vært normen i over et år nå. Opptøyene som startet som en protest mot økning av drivstoffavgifter, har utvidet seg til å dreie som om alt fra ønske om økte hastigheter på veier til skattereform og pensjon.

Film meg igjen og jeg “river deg fra hverandre” – Fransk politi til kameramann

Franske politistyrker er kritisert kraftig og President Macron, som mange av demonstrantene ønsker å styrte, uttalte i August at skadeomfanget både mot demonstranter og politi er uakseptabelt, og at myndighetene må endre fremgangsmåte.

De siste bildene fra Frankrike tyder på at volden ikke er roet, om noe er den økende. Hva er fremtiden for republikken som en gang hadde giljotiner på gatene i Paris der overklassen ble drept i tusentalls?

Norge vil de neste 30 årene se store reduksjoner i offentlige ytelser. Alt fra pensjoner til velferdsutbetalinger må reduseres i takt med reduksjonen av oljeinntekter. Hvordan nordmenn svarer når de finner ut at Staten ikke kan løse alle deres problemer gjenstår å se.

0 0 vurdering
Vurdering

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments