Kommentar

Frankrike brenner

Opptøyer og uro i Frankrike har vært normen i over et år nå. Opptøyene som startet som en protest mot økning av drivstoffavgifter, har utvidet seg til å dreie som om alt fra ønske om økte hastigheter på veier til skattereform og pensjon.

Film meg igjen og jeg «river deg fra hverandre» – Fransk politi til kameramann

Franske politistyrker er kritisert kraftig og President Macron, som mange av demonstrantene ønsker å styrte, uttalte i August at skadeomfanget både mot demonstranter og politi er uakseptabelt, og at myndighetene må endre fremgangsmåte.

https://twitter.com/i/status/1215723594313076742

De siste bildene fra Frankrike tyder på at volden ikke er roet, om noe er den økende. Hva er fremtiden for republikken som en gang hadde giljotiner på gatene i Paris der overklassen ble drept i tusentalls?

Norge vil de neste 30 årene se store reduksjoner i offentlige ytelser. Alt fra pensjoner til velferdsutbetalinger må reduseres i takt med reduksjonen av oljeinntekter. Hvordan nordmenn svarer når de finner ut at Staten ikke kan løse alle deres problemer gjenstår å se.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer