Nyheter

Gull stiger til rekordhøyder!

Gullbar. Foto: Bullion Vault CC.BY.SA.

Nylig har prisen på gull steget betydelig. En unse koster nå 1.944 dollar. I møte med koronakrise og finansielt kaos virker det fornuftig å investere i tryggere prosjekter, som dette eldgamle metallet.

Gull var tidligere standarden for pengenes verdi. Helt frem til den store depresjonen kunne man gå til banken og veksle pengesedler inn i mengder med gull. Senere ble denne gullstandarden lagt ned og pengene hadde nå bare verdi i forhold til dollaren, det man kaller «fiat valuta». Nå som ikke penger kunne balanseres mot gull, åpnet det opp for at myndighetene og bankene kunne printe opp masse kreditt og dermed skape inflasjon, altså prisøkning av varer og tjenester og synkende pengeverdi.

Det er kanskje på tide å tenke nytt. Gull har en relativt stabil verdi sammenlignet med de fiat-valutaene som blir stadig mindre verdt ettersom bankene tar frem printemaskinen.

Bloomberg har skrevet en lengre analyse av gullprisen, «The Message Behind Gold’s Rally: The World Economy Is in Trouble»

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Fra arkivet