Kommentar

Har gjort sosialpolitiske erfaringer

På grunn av enerettsmodellen er det umulig med en velfungerende ordning lik den Sverige har med at spillere kan stenge seg ute fra spill. Mye tyder på at på penger, altså spillemidler, og statlig eierskap er viktigere for norske politikere enn sosialpolitikk.

I Sverige er det et lisenssystem for spillselskapene, og i slutten av januar 2022 var det 92 aktive lisenser i det svenske markedet. Om lisenssystemet er perfekt? Nei! Lisenssystemet strider mot mye av det liberalister ønsker. Det er statlige inngrep i det som bør være et fritt marked.

Image by Greg Montani from Pixabay

Spelpaus.se

Spelpaus.se er en tjeneste hvor du kan suspendere deg selv fra spill som krever registrering hos et spillselskap som har lisens til å drive spill for penger i Sverige. Spelpaus.se ble lansert i forbindelse med omreguleringen av spillmarkedet i januar 2019 og er en viktig del av Spelinspektionens arbeid med spillansvar. Antallet som velger å suspendere seg fra spill har stadig økt og utgjør nå i overkant av 70 000 personer, ifølge Spelinspektionen .

I løpet av de tre årene Spelapus.se har vært i drift, har Spelinspektionen fått mange tilbakemeldinger. Spelinspektionen har sett behovet for ytterligere funksjoner og forbedringer. Nå som avtalen med dagens leverandør går ut, har det blitt signert en ny avtale med Precio Fishbone. I arbeidet som har startet blir nettstedet forbedret med mer brukervennlighet og nye funksjoner. Det skal bli mer informasjon og veiledning om hvordan spillere som har problem, kan få hjelp. En funksjon som blir innført og som mange har etterspurt, ifølge Spelinspektionen, er muligheten til å kunne forlenge en pågående utestengelse.

Ettersom norske myndigheter mangler avtaler med utenlandske spillselskap på grunn av enerettsmodellen, er det umulig å få til en lignende ordning i Norge. Stortinget sier nei til frihet og sosialpolitikk på grunn av penger fra Norsk Tipping og Norsk Rikstoto.

Om Spelinspektionen

Spelinspektionen er tilsynet som sørger for at lotteri, kasinospill og andre spillaktiviteter i Sverige drives lovlig, trygt og pålitelig. Spelinspektionen ivaretar forbrukernes interesser og skal også bidra til å redusere risikoen for de sosiale skadevirkningene som pengespill kan medføre, ifølge eget nettsted.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer