Kommentar

Grenser for dobbeltmoral

SVs nestleder Torgeir Knag Fylkesnes har bodd åtte år i gratis pendlerbolig i Oslo, samtidig som han eier og leier ut en leilighet i Oslo og et hus i Tromsø. Nå klager han inn skattesmellen på 477 000 for fordelen av pendlerboligen.

Partiet for deg som ikke liker boligspekulanter.
Foto: Sosialistisk Venstreparti

Fylkesnes er en av 38 nåværende og tidligere toppolitikere som fikk skattekrav for bruk av gratis pendelerbolig. Han er en av få som klager inn kravet.

TIl VG sier Fylkesnes at «det er sure penger».

Han er uenig i kravet fordi han har hatt utgifter på boligen sin på hjemstedet i Tromsø. Skatteetaten svarer på generelt grunnlag at «for å kunne motta skattefri pendlerbolig av arbeidsgiver kan man ikke samtidig leie ut boligen på hjemstedet.»

Alle, også SV politikere, har rett til å klage på skattekrav.

Det er imidlertid noe som skurrer når en politiker som har brukt hele sitt voksne liv på å kjempe frem et høyere skattenivå, klager over at det er «sure penger» å betale skatt for en pendlerbolig disponert på skattebetalernes regning. En pendlerbolig han har bodd i gratis, samtidig som han leide ut sin egen leilighet i Oslo for 16 000 kroner i måneden, samt deler av boligen sin i Tromsø.

Fylkesnes har på samme tid gått aggressivt ut mot boligspekulanter, eller bolighaier som det heter i SVs ordbok. Han har kalt boligmarkedet et «ødelagt marked» som følge av andelen som eier og leier ut sekundærbolig. Ifølge Fylkesnes er «boligmarkedet delt inn i de som eier mange boliger, og de som er stengt utenfor markedet.» 

I et debattinnlegg i fjor skrev han: – Boligmarkedet er i dag den største forskjellsmaskinen vi har i Norge. Høyresidas reaksjon er nærmest et skuldertrekk. De gjør seg til forsvarere av de som spekulerer i dagens marked, og tjener store penger på å stenge andre ute.

Dersom Fylkesnes mener at spekulanter og utleiere er så forferdelige, og har skyld i å stenge folk ute av boligmarkedet, skulle man nesten tro at han ville betale skatten sin med glede..?

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer