Ukategorisert

Stopp skrekkpropagandaen

– Vi må slutte å skremme ungdommer i narkotikaspørsmålet. Ikke alle blir hektet på narkotika selv om de har prøvd stoff, mener den svenske forskeren Ted Goldberg.

Han har et meget godt poeng! Myndighetene bruker ofte skrekkpropaganda for å legitimere sin formynderske politikk. Hvis man kan skremme folk, er det mye lettere å få folk til å støtte inngrep i menneskets frihet.

Jeg husker selv den gang jeg gikk på ungdomsskolen. Det kom en politimann på besøk og fortalte om narkotika. Han fortalte hvilken virkning narkotika hadde ved å vise til et nytt stoff der brukerne enten døde eller ble klinisk gale etter en gangs bruk.

Ifølge Goldberg har 525.000 ungdommer mellom 1993 og 1998 forsøkt narkotika. Av disse er 32.000 senere blitt tunge misbrukere. Det betyr at 94 prosent ikke blir hektet av stoffene. Selv med feilmarginer, er dette overbevisende dokumentasjon av at bruk ikke trenger føre til tungt misbruk.

Mennesker bør selv velge hvorvidt de ønsker å bruke narkotika eller andre rusmidler, med de positive og negative konsekvenser som dette medfører for den enkelte. Det er imidlertid viktig med korrekt informasjon om faktiske skadevirkninger. I dag skremmes folk unødig.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer