Personvernerklæring

Om personopplysninger

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse og IP-adresse. All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er Liberalerens redaksjon som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.

Slik innhentes opplysninger

For at siden skal være mest mulig brukervennlig analyseres brukeratferden til de besøkende. For å analysere denne atferden brukes Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler eller cookies som lagres i din nettleser. Disse registrerer bevegelser du gjør på nettsiden. Dette kan f.eks være: lengde på besøket, antall undersider besøkt, hvor brukerne kommer fra og hva slags enhet eller nettleser som benyttes.

Google Analytics er konfigurert slik at din IP-adresse ikke lagres. Ingen av informasjonskapslene er konfigurert slik at informasjon om din bruk av nettstedet ikke kan knyttes til deg som enkeltperson.

Bruker du kontaktskjema eller melder deg på nyhetsbrev lagres denne informasjonen. Det er selvsagt frivillig å fylle ut denne informasjonen. Fyller du ut informasjon som dette vil du også måtte avgi samtykke dersom informasjonen ikke har annet behandlingsgrunnlag.

Hvor lagres informasjonen

Informasjonen som innhentes via skjema på nettsiden lagres i Google Drive og sendes deretter til MailChimp dersom det er påmelding til nyhetsbrev.

All oppbevaring av personopplysninger skjer i henhold til gjeldende lovgivning og sikrer krav til konfidensialitet, tilgjengelighet og integritet.

Deling av opplysninger

I utgangspunktet deles ikke personopplysninger med andre selskap, med unntak av til samarbeidspartnere som trenger opplysningene for å kunne levere tjenester som Google eller MailChimp. Dersom det utleveres personopplysninger, inngås avtaler med de aktuelle tredjepartene som begrenser deres anledning til å bruke opplysningene.

Utlevere av opplysninger er i enkelttilfeller pålagt ved lov, eksempelvis til offentlige myndigheter dersom det er mistanke om lovbrudd. Utover dette deles ingen opplysninger. En slik forespørsel eller utleveringsbegjæring har aldri kommet.

Administrering av personopplysninger

Du kan selv påvirke hvilke personopplysninger som lagres om deg og bruken disse. Dette gjør du i nyhetsbrevene, om du melder deg av slettes all annen informasjon fortløpende etter avmelding. Du kan også ta kontakt vedrørende spørsmål.

Ved spørsmål vedrørende dine personopplysninger kan du når som helst ta kontakt vi kontaktsiden.

Særlig om markedsføring i e-post

Ved å melde deg på nyhetsbrev vil selvsagt din epostadresse benyttes til å sende deg nyhetsbrev, har du avgitt samtykke og kan den også bli brukt til annonsering gjennom Facebook, Google og andre plattformer for å vise deg tilpassede digitale annonser. E-posten vil aldri gis ut eller brukes til noe annet enn disse formålene.

Velger du å si melde deg av nyhetsbrevet fjernes din e-postadresse og annen tilhørende informasjon.

Endringer av personvernerklæringen

Ved jevne mellomrom kan denne personvernerklæringen selvsagt oppdateres. Ved større endringer vil du informeres om dette.

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om personvernerklæringen eller om bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt gjennom kontaktsiden.

Informasjonskapsler og sporing

Google Analytics

Det samles inn statistikk om hvordan nettstedet blir brukt, slik at disse nettsidene kan bli mest mulig brukervennlig og gi deg relevante annonser på Google. Google Analytics bruker cookies som starter med _ga. Disse er konfigurert slik at Google Analytics ikke lagrer brukeres IP-adresser.

Google Analytics er stilt inn til å slette bruker- og hendelsesdata etter 26 måneder. Du kan reservere deg mot bruk av informasjonskapsler fra Google Analytics her.

Facebook

For å gi deg relevante annonser på Facebook samles informasjon inn via informasjonskapsler eller pixler. Dette spores anonymt og kan ikke spores tilbake til deg som privatperson. Du kan slå av informasjonskapsler i din nettleser dersom du ikke ønsker å se annonser basert på din brukeratferd hos Facebook ved å trykke her. (du må være logget inn for å gjøre dette)