Ukategorisert

Krenkende narkokontroller

Aftenposten melder at en fange har anmeldt Ringerike kretsfengsel for påstått krenkende undersøkelser av kroppens hulrom.

Vi ønsker ham lykke til med saken sin! Det er på tide at noen reagerer kraftig på hvilke virkemidler mennesker utsettes for i jakten på narkotika. Uskyldige mennesker utsettes for handlinger som ville blitt omtalte som grove seksualforbrytelser dersom det ikke var offentlige ansatte som utførte dem med loven i hånd.

For et par år siden meldte VG at langt over tusen mennesker årlig ble tvunget av tollpersonale til å strippe uten at de fant noe narko på dem. I fengselet foretas meget krenkende undersøkelser av mennesker uavhengig av hva de er dømt for. Anmelderen soner en dom for promillekjøring og har aldri vært knyttet til narkotika.

Dersom slike undersøkelser tillates overfor fanger i jakten på narkotika, hvor vil grensen bli satt neste gang? Enkelte har allerede argumentert for ransakelser på skoler for å spore opp narkotika hos skoleelever. Vil skoleelever i fremtiden være mer redd for dyden sin overfor en lærer med norsk lov i ryggen enn overfor potensielle voldtektsforbrytere?

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer