Ukategorisert

Er de alle skyldige?

Jeg pleier ikke å følge med på sosialpornografiske føljetonger i media, og har ei heller fulgt særlig godt med på denne Orderud-saken. Det er derfor mulig jeg har misforstått et eller annet.

Jeg sitter imidlertid med det inntrykket at det her er to sett med alternative forklaringer. Og leser i Aftenposten at begge blir fremstilt for nye fire uker i varetekt. Eller mer presist: fengslet i fire uker til uten at det eksisterer nok bevis for at de er skyldige.

Hadde det vært slik at politiet hadde hatt bevis, ville nemlig denne varetektsfengslingen vært unødvendig. Nei, det er snakk om å bure inne noen bare for å være på den sikre siden, mens man febrilsk leter etter bevis på deres skyld.

Og dersom mitt inntrykk av at ikke begge grupper kan være skyldige, er riktig, vil det være minst et par som fengsles urettmessig. Noe som er svært skremmende. Det er dypt umoralsk å fengsle noen bare for å være på den sikre siden. Moralen bør være: Uskyldig inntil de motsatte er bevist.

Varetektsfengsling er en uting og det virker som den misbrukes på det groveste i en rekke saker. Atle Hamre sitter fortsatt inne og kan få karrieren sin ødelagt, uansett om han er skyldig eller ikke. Det må bli slutt på at det tillates innesperring av folk, mens politiet leter etter bevis. Fengsling hører hjemme etter at man er dømt med tilstrekkelig bevis i en ordinær rettssak.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer