Ukategorisert

Posten skal frem – NOT!

De siste dagene har det ikke blitt levert post til meg eller naboene. Jeg lurte litt på hva dette skyldes. Min ene nabo trodde det skyldes en lapp som var satt opp fra posten i en barnevogn under postkassene med beskjed om at sykler, vogner og slikt måtte fjernes for at posten skal kunne leveres.

Mulig dette var grunnen, men litt rart egentlig, siden det har stått barnevogn på samme plass i årevis, og som regel to stykker. Men posten er ikke nødvendigvis logisk, så jeg bestemte meg for å finne ut hva som var galt og få det ordnet.

Men det var en større jobb enn man skulle tro. Jeg ringte det lokale postkontor, og ble der satt over til noen andre. De hadde heller ikke noe med det, men spurte meg om hvor jeg bodde og slikt. Og skulle sette meg over til den riktige budavdelingen. Hele tiden var det venting, med ekkel pausemusikk. Plutselig var jeg på et sentralbord som opplyste om at ingen tok telefonen der jeg skulle. Men jeg fikk vente litt til. Så fortalte jeg sentralbordet hva jeg skulle, men da fikk jeg beskjed om at jeg var kommet helt galt. Jeg ble satt over til en ny avdeling som skulle sette meg over til riktig. På den riktige avdelingen var det imidlertid ingen som tok telefonen selv om de fortsatt skulle være på jobb. Så de lurte på om jeg kunne ringe igjen lørdag morgen før ni, noe jeg sa jeg ikke kunne, da jeg selvsagt sover på det tidspunktet. Det var imidlertid veldig vanskelig for dem å få gitt beskjeden som forresten var veldig kort: «Hallo, vi får ikke post, hva er galt, ordne det».

Jeg har to mulige teorier på hvorfor det er så håpløst å få ordnet ting på posten. Kanskje er det en kombinasjon.

Det kan skyldes at posten er en monopolbedrift, det er forbudt for private å levere brev, noe som all empiri viser at private kan gjøre mye bedre. Posten gir derfor pokker i kundene.

Den andre baserer seg på teorier om transaksjonskostnader. Jeg brukte 15-20 minutter på dette, og gjennom å gjøre det så komplisert å klage gidder rett og slett ikke kundene å gjøre det, kostnadene ved å klage blir større enn mulig gevinst.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer