Ukategorisert

Agurktid – mens vi venter på lyvegildet…

Det er nå sommer i media, såkalt agurktid. Dette er tiden på året da det nesten ikke skjer noe av interesse, noe ikke minst merkes når man skal finne ting og tang å skrive kommentarer til tidlig om morgenen…

Jeg gleder meg til at det skal bli lettere å finne dumheter. Om en måned er det valgkamp!

Det er egentlig merkelig med politikere og valgkamp, det er liksom 1. april hele tiden. Politikere lyver som best de kan på jakt etter flest mulig velgere, dette regnes som helt naturlig og de tilgis lett.

La meg ta et eksempel fra fjernere strøk. Husker dere Bill Clinton? Sigarmannen! Han ble nesten avsatt som amerikansk president på grunn av en løgn. Jeg husker drøyt ti år tilbake i tid; dengang var det en presidentkandiat ved navn George Bush som sa disse ordene: «Read my lips: no more taxes.» Han økte skattene betydelig etter han ble valgt! Men det var ingen som foreslo riksrett og avsettelse for Bush på grunn av hans løgner. Selv om det vel ikke er noen tvil om at hans løgner var mer relatert til embedet og av større betydning enn det som kom fra Clintons lepper.

Men det var jo valgkamp og da er det lov for politikere å lyve. Er det en ting jeg ønsker meg fra det politiske systemet, ved siden av liberalistiske vedtak, er det at politikere holdes ansvarlig for sine utsagn. De bør rett og slett gjøres juridisk ansvarlige for at de holder det de lover, sin kontrakt med velgerne. Men å få gjennomført dette blir vel neppe vedtatt av Stortinget. Det finnes vel ingen stortingspolitiker som er dum nok til å vedta en lov som fyller opp fengslene med politikere…

Tags:

Mest lest

Arrangementer