Ukategorisert

Gratis skolebøker?

I går var AP-leder Torbjørn Jagland på Utøya for å besøke ungdommene sine. Årets gavepakke var 1000 kr pr. elev til skolebøker i videregående skole kan vi lese i Dagbladet. Kontantstøtte til skoleelever kalles det også.

Nå skal liksom alle få en slik kontantstøtte, jeg venter bare på at bøndene skal få sin tusenlapp, men et slikt utspill vil vel komme fra et annet parti…

Ideen bak penger til skolebøker er at skolen skal være gratis. Her bør det selvsagt innvendes at det ikke er noe som er gratis, noen må uansett betale for skolen og skolebøkene. TANSTAAFL. Tanken om at ting er gratis bare man tvinger andre enn brukerne til å betale for produktet er svært farlig. Bastiat sa at staten var den store illusjon der alle trodde de kunne leve på andres bekostning.

Jeg synes også at det er rettferdig at de som faktisk bruker skolebøkene er de som betaler for dem. Det er ikke alle som går på videregående skole og disse er en spesielt tilgodesett gruppe som allerede får hele undervisningen subsidiert av andre. Det er absolutt på sin plass at de selv bærer noen av kostnadene for sin utdanning.

Det å betale for bøkene sine selv er et bra utgangspunkt, da lærer man at ting har verdi, og må selv bære kostnadene dersom man mister eller skader bøkene.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer