Ukategorisert

Slipp Mary Letourneau fri

Mary er dømt til 7 og et halvt års fengsel for voldtekt. Du har kanskje hørt om henne, i går så jeg i hvert fall et tv-program om henne på TVNorge.

Hva er det egentlig hun har gjort som er så ille? Mary var skolelærinne, og forelsket seg i sin 13 år gamle elev. Følelsene var gjensidige, og ved siden av en rekke kjærlighetsbrev resulterte dette i at Mary ble gravid.

Slik kjærlighet er dessverre forbudt ved lov, i USA blir det automatisk definert som voldtekt dersom den ene er så ung. Tror ikke det er så ille i Norge, men forbudt er det i alle fall. Det bør det bli slutt på.

Barnesex kalles det og det høres stygt ut, det gjør det virkelig, hver gang man leser om det i avisen. Men som ofte handler det om noe tilsvarende det Mary og hennes unge kjæreste Villi opplevde i USA. Et ungt, men voksent menneske som har vært kjønnsmodent i flere år, som frivillig velger å ha sex sammen med et menneske som er eldre enn seg.

Begrunnelsen for handlingen kan være kjærlighet eller noe annet, det er da vitterlig en privatsak. Det man gjør er å umyndiggjøre flere årganger med unge mennesker, de fratas retten til å være sammen med den de ønsker. Nå er det på tide å senke den seksuelle lavalderen drastisk. Det er stor forskjell mellom det å at et 30 år gammelt menneske har sex med en 13 eller 14 åring kontra det å være sammen med en 6-åring. Det første bør være lovlig. Og gi dem stemmerett i samme slengen, det må bli slutt på å diskriminere unge mennesker på alle måter.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
  For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
 • Er det Trumps feil?Er det Trumps feil?
  Thor Steinhovden har skrevet en lettlest bok om bakgrunnen for hvordan amerikansk politikk er blitt som den er idag.
 • Hvorfor ble de AKP-ml-ere?Hvorfor ble de AKP-ml-ere?
  Hvorfor ble så mange av 70-tallets skarpeste unge hjerner del av denne bevegelsen?
 • Hvorfor skal du bry deg om kvinnedagen?Hvorfor skal du bry deg om kvinnedagen?
  Det blir mindre undertrykkelse i verden når kvinner har de samme individuelle rettigheter som menn.
 • En styrke og en svakhetEn styrke og en svakhet
  En av liberalismens sterkeste og viktigste sider er samtidig dens største svakhet.
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?