Ukategorisert

Slipp Mary Letourneau fri

Mary er dømt til 7 og et halvt års fengsel for voldtekt. Du har kanskje hørt om henne, i går så jeg i hvert fall et tv-program om henne på TVNorge.

Hva er det egentlig hun har gjort som er så ille? Mary var skolelærinne, og forelsket seg i sin 13 år gamle elev. Følelsene var gjensidige, og ved siden av en rekke kjærlighetsbrev resulterte dette i at Mary ble gravid.

Slik kjærlighet er dessverre forbudt ved lov, i USA blir det automatisk definert som voldtekt dersom den ene er så ung. Tror ikke det er så ille i Norge, men forbudt er det i alle fall. Det bør det bli slutt på.

Barnesex kalles det og det høres stygt ut, det gjør det virkelig, hver gang man leser om det i avisen. Men som ofte handler det om noe tilsvarende det Mary og hennes unge kjæreste Villi opplevde i USA. Et ungt, men voksent menneske som har vært kjønnsmodent i flere år, som frivillig velger å ha sex sammen med et menneske som er eldre enn seg.

Begrunnelsen for handlingen kan være kjærlighet eller noe annet, det er da vitterlig en privatsak. Det man gjør er å umyndiggjøre flere årganger med unge mennesker, de fratas retten til å være sammen med den de ønsker. Nå er det på tide å senke den seksuelle lavalderen drastisk. Det er stor forskjell mellom det å at et 30 år gammelt menneske har sex med en 13 eller 14 åring kontra det å være sammen med en 6-åring. Det første bør være lovlig. Og gi dem stemmerett i samme slengen, det må bli slutt på å diskriminere unge mennesker på alle måter.

Mest lest

Arrangementer