Ukategorisert

Bra lovbrudd

På mandag var det et oppslag med noen Høyre-politikere som brøt alkohollloven og drakk vin i Frognerparken. I dag tar Aftenposten avstand fra slike aksjonsformer på lederplass.

Jeg synes det var et utrolig bra utspill og aksjon fra disse unge høyrepolitikerne, det er på tide med et opprør mot umoralske lover og regler. Saken er grei nok den, folk bør få lov til å nyte alkohol på en fredelig måte hvor de må ønske, alkohol som sådan er jo ikke på noen måte krenkende på andre mennesker.

Det reageres imidlertid av en del på at man bryter eksisterende lover. Grunnen til at Høyre-politikerne gjør det her, er selvsagt at de tror de kan vinne stemmer på det. Politikere er villig til å gjøre stort sett hva som helst for en slik gevinst. Men fair enough hvis saken er god.

Jeg tror det er sunt med motstand og opprør mot umoralske lover, det er en farlig tendens å følge lover og regler bare fordi de finnes. For bruke mine yndlingseksempler. Hitler ble valgt av folket på lovlig og demokratisk måte. Og når det gjelder jødeutryddelsen, så er det forsket på hva slags monstre som faktisk foretok arbeidet som sendte jødene i gasskamrene. Det var rett og slett hyggelige familiefolk som bare gjorde jobben sin.

Nesten ingenting er så farlig som blind aksept av lover. Hver enkelt lov bør vurderes på selvstendig grunnlag, og hvorvidt man bør følge den, bør avgjøres ut fra om dens innhold er moralsk eller ikke. Og selvsagt hvor kraftig den statlige pisken er, straffen for heroinsalg på Karl Johan er litt for stor for en aksjon.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer