Ukategorisert

Ja til støtte til skolebøker

Jeg refererer til ditt innlegg på liberaleren søndag 18. juli 99. Når jeg leserer dette så blir jeg litt provosert.

Av Gjesteskribent JVE

Endelig har Torbjørn Jagland og hans sosialistiske venner på utøya klart å tenke i hvert fall èn «litt» fornuftig tanke. Ikke alle som går på videregående skole har like mye penger å kjøpe skolebøker for, og det kan fort komme opp i en 5000 kroner per år for hver enkel elev. Det er eksisterer egentlig en kontantstøtte til elever i den videregående skole – stipend heter det. Men vi som er så uheldige / heldige å ikke ha søsken og foreldre som tjener for «grovt» til at lånekassen gir oss stipend, vi får betale skolebøker selv. (eller rettere sagt foreldrene)

Men det finnes kriterier for at lånekassen kan gi stipend til elever som har foreldre som kjenner «grovt». Hvis far jobber i utlandet å tjener 800.000, så får en fult stipend. Bare for en har en far som jobber i utlandet. Sa noen at verden er urettferdig ?

Kan ikke staten og politikerne tenke litt nytt da? Eneste de tenker på er å gi nye kontantstøtter. De bør heller tenke på å få litt mer konkurranse i de forlagene vi har. Forlagene kan bestemme den prisen de vil på skolebøker og dette utnytter de maksimalt. Eller de kan gi gratis skolebøker til alle elevene i videregående skole ved å finansiere det med reklame. Ved å sette inn reklame på alle sidene er det norske bedrifter og organisasjoner som betaler skolebøkene til en. Og norske bedrifter er positive til ny tenkningen ! Men dessverre politikerne liker ikke tanken….

Men i et sidrumpa samfunn hvor staten styrer og steller istedenfor reklame- finansierte bøker ifra bedrifter, så er det vel det beste de kommer på er å gi 1000,- kroner til hver elev. Og vi takker for det!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer