Ukategorisert

Ikke ta fra folk spillegleden!

Aftenposten melder at det skal innføres snillere spilleautomater gjennom en ny forskrift. De skal blinke mindre, ikke lage så høye premielyder, ta imot mindre penger og spy ut lavere gevinster. Eller sagt på en annen måte: de skal bli kjedeligere å spille på.

Gjennom denne endringen vil diverse humanitære organisasjoner tape penger. Man kan spørre seg om dette er en form for bekjemping av sine konkurrenter, staten er jo den største «spillehaien» gjennom Lotto, fotballtipping og tilsvarende. Man vil kanskje ha alle spilleinntekter inn i sin egen lomme slik at regjeringen selv kan fordele dem som de vil.

Men selv om man her har bukken som passer havresekken, tror jeg nok det mer er vanlige politikeres paternalisme som viser seg her. Det vil si vilje til å beskytte mennesker mot seg selv. Eller sagt på en annen måte: umyndiggjøre oss. Det finnes dem som ikke er i stand til å kontrollere sin spillegalskap og for å hjelpe disse, vil man regulere spillingen.

For det første så synes jeg det er viktig å ha muligheten til å ødelegge livet sitt. Tar man fra folk muligheten til å feile, så tar man fra dem en viktig del av det å være menneske. Man kan beskyttes så mye at man fratas livsgleden, det er viktigere å leve enn å overleve!

Dernest så innfører man her noe som rammer alle, for å beskytte de få. Det er mye diskutert om man kan ofre enkeltmennesket av hensyn til flertallet, her ofrer man flertallet av hensyn til enkeltmennesket. Det at noen ikke klarer å kontrolle sitt forhold til å pengespill, bør ikke brukes mot alle oss andre som faktisk klarer dette.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer