Ukategorisert

Bør du sette deg inn i partienes standpunkter?

Nå er valgkampen rett rundt hjørnet. Jeg leste i Aftenposten i dag og kom over en som ikke bryr seg om valgkampen men skal sette seg grundig inn i hva partiene har gjort i siste periode før han bestemmer seg. Idioten!

Trøsten får være at han neppe kommer til å sette seg inn i partienes handlinger særlig nøye, men levere stemmeseddelen ut fra manglende kunnskaper, på lik linje med de fleste andre velgere.

Det er nemlig bortkastet tid å bruke mye tid og krefter på å sette seg inn i de ulike partienes handlinger og standpunkter. Hvorfor? Rett og slett fordi demokratiet er slik at sannsynligheten er tilnærmet null for at din stemme betyr noe ved valget. Det er slik at når mange stemmer, så er hver enkelt stemme bortkastet, således spiller det tilnærmet null rolle om du stemmer eller sitter hjemme.

Noen vil innvende at hvis alle tenker slik, så ville stemmer bli verdt noe. Problemet er bare at folk ikke tenker slik, de stemmer. Slik er virkeligheten!

Det er mye bedre å bruke tiden til privatlivet ditt i stedet for å lese partiprogrammer. Noe også folk gjør. Et resultat av dette er at velgerne er uopplyste, skremmende få vet hva toppkandidatene heter eller hva partiene mener om mer enn et par saker.

La meg avslutningvis komme den samfunnsengasjerte litt til unnsetning. Hvis målet ditt er er god diskusjon eller å påvirke andres synspunkter, kan det være lurt å sette seg inn i politiske spørsmål. Og det kan være smart å stemme hvis du er stolt av et parti og vil skryte av at du stemte på dette partiet.

Men ikke tro at demokratiet og valget gir deg personlig noen innflytelse på hvordan fremtiden din blir.

Mest lest

Arrangementer