Ukategorisert

Skatt og religion

Dessverre blir ikke alle viktige saker i avisene lagt ut på nettet. Jeg kom over papirutgaven av VG fra lørdag 31. juli, og der var en interessant artikkel.

Den europeiske arbeidsgiverorganisasjonen UNICE hadde regnet ut samlede skatter og avgifter til stat og kommune for mange land. Og regnet ut hvor lenge dette medfører at du arbeider for staten før du arbeider for deg selv. I Norge arbeider man helt frem til 31. juli for staten før man begynner å arbeide for seg selv.

Dette er en fin måte å illustrere skattens vesen på, og har vært brukt av liberalister i en årrekke. Den viser at skatten i Norge faktisk utgjør 7 måneders tvangsarbeid for staten årlig, noe som egentlig er uhyrlig. Tenk på hva du kunne gjort av at annet (eller tjent mer) i løpet av 7 måneder… Skattetrollet er noe av det ondeste som finnes!

Men hva er det politikerne tenker på i dag, jeg fant et fint oppslag i Nettavisen der helseministeren vil innføre trosfag på legestudiet. For å sitere: «Medisinutdanningen må rette større fokus mot pasientenes åndelige liv, mener et offentlig finansiert utvalg. Det er på høy tid å se på sammenhengen mellom tro og helse, sier helseministeren.»

Sukk! Det er på tide med et skatteopprør her i landet! Og skille av stat og kirke!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer